Sista dagen innan "semestern"

"Semestern", som består av fem dagar i Hälsingland, en dag hemma med tvättstugan och åtta dagar i Danmark. Blir mycket åk fram och tillbaka, men har en känsla av att det blir riktigt, riktigt roligt! Idag är sista dagen hemma, imorgon hoppar vi på bussen och ca fem timmar senare är vi i härliga Hälsingland. Ska bli obeskrivligt skönt att komma dit igen! Det är ett sådant paradis och definitivt värt fem timmar på en svettig buss:) Är mer nervös för Danmark, inte bara för att jag ska träffa min svägerska med familj + svärfar med sambo för första gången, utan också efter vad man läst om SJ i medierna de senaste dagarna. Har ingen större lust att tillbringa en massa timmar instängd på ett äckligt tåg, såvida det inte faktiskt rör sig mot Köpenhamn/Vejle!

Just ja! Idag kunde vi dela på vår första egenodlade jordgubbe från balkongen:) Den var riktigt god, så nu ser vi med glädje fram emot resten av skörden! Hoppas att ni också får njuta av smarriga jordgubbar och semester i det härliga vädret:)

Bloggtips

Om ni gillar läsa bra, personliga bloggar med många roliga bilder så kan jag verkligen varmt rekomendera Fattybom från Göteborg--> http://fattybom.se ! Kolla in den:)

Kökssnusk och stekhet tallbacke

För att klargöra, det är inte härhemma kökssnusket är. Kikar på Gordon's Kitchen Nightmares, där Gordon Ramsey besöker restauranger som har behov av hjälp, och stället han är på i detta avsnitt... Skulle inte äta där om jag så fick betalt för det! Möglig mat som tillagas och serveras ändå, ett kök som inte gjorts rent på år och dar. Blääääää!

Titta på TV är i stort sett allt vad vi har orkat med de senaste dagarna i denna värme! Vi ligger i varsitt hörn av soffan och ser Tour de France hela dagarna, med balkongdörren öppen och doften av varm tallbacke som letar sig in. Om jag inte mådde så konstigt av värmen så skulle jag stortrivas! Trivs gör jag ju, men tror inte att kroppen var helt förberedd på värmeböljan. Det är nästan så man längtar tillbaka till vår lilla roadtrip, det var så underbart skönt med AC i bilen! Även om 46 mil enkel resa var en smula långt att köra:P 

Några bilder från besöket hos svärmor Britta i Traryd:)

 Laura, damen i huset

 Stora Hammarsundet på väg till Småland


 En av alla vackra blommor i trädgården


Är extremt dålig på att lägga upp bilder i bloggen, men ska försöka bli bättre på det! Vet ju själv att jag tycker det är roligare att läsa andras bloggar när det finns bilder... Som sagt, ska försöka bättra mig på den fronten! På fredag bär det av norrut, där det alltid blir taget mycket bilder, och nästa fredag drar vi till Vejle på Jylland, och förhoppningsvis blir kameran flitigt använd även där, så... inga ursäkter! 

Nu är det dags för ännu en vända ner till tvättstugan (som faktiskt är en våt dröm jämfört med den där vi bodde innan!) och sen kvällsmat! Mmmm, magen kurrar:)
 Hoppas ni inte smälter bort vänner!

Fräsch fruktsallad..

..och grekisk yoghurt är perfekt att tugga på så här i hettan framför TdF på TVn:P... Första etappen med lite rejäla berg idag, spännande! Stine har lyckats få mig fast i cyklingen, som ju faktiskt är riktigt intressant! Som hon sa: "cykling är inte bara cykling". Och de kör alltså 30km/h uppför. Efter att ha kört mellan 15 och 20 mil varje dag sedan förra helgen. Men jag måste säga att jag blir sugen på att hoppa upp på en cykel och bara trampa! Någon dag i framtiden, när vi har råd (som vi säger om allt nuförtiden) så ska vi ha varsin riktigt fin cykel så vi kan ge oss ut på äventyr, kanske även en rejäl cykelsemester:) Det skulle vara nåt!

Roadtrip

Ikväll bär det av ner till Småland och Stines mamma! Men först till Västerås, om någon timme, för att hämta bilen (får låna nya V70, hellz yeah^^) och ett eventuellt dopp i poolen:) Känns som att det blir nödvändigt efter 1 1/2 timme på bussen mellan Uppsala och Västerås... Älsklingen är på nya jobbet i Solna/Sundbyberg och slutar inte förrän 17, så det blir en sen kväll. Men det kanske är bäst ändå, att slippa sitta i bilen när solen bränner som hetast? Tror det, nu när jag tänker efter... Är bara en smula nervös för hur jag ska hålla mig vaken och köra, men det ska nog gå bra.

Nej, dags att packa och städa undan lite härhemma! Ha en bra helg:)

RSS 2.0