Helg!

Ja, helgen börjar idag för mig. Om man ser till att jag inte måste åka någonstans. Däremot har jag 2 tentauppgifter som ska lämnas in före kl10 på måndag, så så mycket slapptid blir det ändå inte. Är i alla fall klar med den stora uppgiften nu, den jag har kvar är att skriva om Cullberg & Åkesson och deras olika stilar. Men nu tittar jag på reprisen av damernas skidskytte från igår. Man kan undra varför, eftersom jag 1.faktiskt såg det igår och 2.det gick ju inte bra för Sverige... Anjas två lopp från igår skulle jag däremot med glädje se igen, och igen, och igen! Vilken kämpe! Så himla modigt att åka efter den kraschen. Hennes brons är betydligt mer värt än ett guld med tanke på att hon likaväl kunde ha slagit ihjäl sig dagen innan. Heja!

På jobbet igår hade vi pressvising för Unga på Operan. Operakul inledde och vi avslutade. Riktigt spännande var det och som vanligt: KUL! Det är helt otroligt hur ett jobb kan ge sådan energi och glädje! Som att jobba med sin hobby, med undantaget att man faktiskt får betalt. För att ha kul! Behöver jag säga att jag trivs:)? Och nästa vecka kanske jag får chansen att bli kvar på Operan och faktiskt jobba hela 50%! Men vi får se... Intervjun ska klaras av först! Men jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir av, en sådan erfarenhet slår det mesta i studieväg! Och att kombinera jobb med plugg går alltid. Man kan ju alltid skära ner på de få timmar sömn man får... Sova kan man göra senare i livet! Nu ska jag njuta av möjligheterna:)

Strultisdag

Åkte mot skolan imorse och såg faktiskt fram emot föreläsningen om svensk teaterhistoria med professor Willmer Sauter. Kom till Upplands-Väsby och även till centralen utan några som helst problem. Går bort mot tunnelbanan, hinner tänka "Shit vad mycket folk det var här idag då, har jag missat något?" innan jag ser att t-banan är inställd. 15 min kvar till föreläsning och den enda info som står är "Ersättningsbussar beställda". Jaha. När? Var? Så jag vände och tog tågen hem till Uppsala igen.
Nu sitter jag här och har precis ätit mellanmål bestående av morötter med lite dipp som blev kvar häromdagen. Smarrigt, var alldeles för länge sedan jag åt morötter känner jag! Så nu får det bli ändring på det!! Basta!

Måndag 15/2

Hade föreläsning om feministisk aktivistteater idag. I och för sig ett spännande ämne, men jag blir så anti att allting hela tiden ska vara antingen svart eller vitt. Inget i livet är så, så jag förstår inte varför många vill framställa det på det sättet? Tiina Rosenberg var visserligen en bra föreläsare, men... näeh. Gav känslan av att om man inte sjunger med i feministiska kampsånger, går omkring med nakna bröst etc, så är man en stackars duperad, ofrivillig hemmafru som inte har något att säga till om. Och riktigt så är det ju inte va?

Helgen var jättemysig, med Melodifestival, lite shopping och tigermuffins:) Nästa helg är vi äntligen lediga tillsammans, för första gången på ungefär en månad! Det ska bli så underbart skönt att faktiskt kunna slappna av en hel dag, utan att någon av oss måste upp och jobba dagen efter. Så: hurra!

Lördag

Har haft en skön, ledig lördag. Dock för mig själv eftersom älskling har jobbat, men nu är hon på väg hem, maten är på g och snart Melodifestivalen! Ikväll hejar vi (jag) på Kalle Moréus och Orsa Spelmän!!

Dagens bild



Uppsala Centralstation, 11 februari 2010

Första tentan inskickad!

Tror det var rekord på en hemtenta. Började när jag kom hem idag och skickade precis in den. Skulle bara vara 3000-4000 tecken, men ändå. Sååå skönt!! Nu har jag bara två kvar, varav en till på 3000-4000 tecken och en på 6000-7000. Men det ska nog gå det här!

Igår hade älskling och jag 4-månadersdag som "firades" med wok, havrekugler (chokladbollar) och Drunkalizer:P Vi var trötta båda två och jag tror vi skrattade i en timme åt den där jäkla app:en... Men den är riktigt, riktigt rolig! Man spelar in en snutt när man säger något och sen kan man styra hur full man låter, från normal till as-kalas. "Sex laxar i en laxask" har aldrig låtit roligare:D!

Onsdag

Första skoldagen den här veckan. 4 timmar redovisning. Alltså, inte en redovisning på 4 timmar, utan 7 stycken. Men det känns mer än nog tycker jag... 14-18... Ska träffa gruppen på skolan kl12, så nu får jag skynda mig iväg! Hoppas att ni har en bra dag:)

Danish MGP

For the first time, I've seen another country's try-outs for ESC. Must say I'm very impressed! I really liked the whole show, and all the songs held a really high standard. Our favourites, Silas & Kat and Bryan Rice, unfortunately didn't win... The winning song is okay, but I don't like the guy, called N'evergreen (just the name makes me cringe). He looks very blasé and his eyes were comepletely blank, even after they found out they'd won. The girl, Chanée is a good singer, but yeah... that's that really. Silas & Kat had a stronger song and a much better show! Plus, they both had personalities showing on stage... Which I always see as a big +!
For you who have no idea what I'm talking about, here are our two favourites, and at the bottom, the Danish entry in ESC 2010!
Silas & Kat - Come, come run away

Bryan Rice - Breathing

and the winners: Chanée & N'evergreen - In a moment like this

What do you all think?

Bloggin' in english

Apparently, some people want me to start writing in english...;) So I guess I will! Maybe not all the time, but from time to time, so you don't feel left out (you know who you are^^)!
Right now, I'm impatiently waiting for my love to get home from work, but it looks like it's going to take a while... Hate commuting by train in the winter, completely hopeless!! But when she gets home, it's chicken in pita-bread and danish MGP (danish Melodifestival, of which Stine is going to miss the beginning because of trains being late, again). Maybe a bit of candy as well, and a suprise for my sweet:) There might be pictures, so stay tuned!

Så skönt med ledighet!

Efter de två veckorna som varit känns det otroligt skönt, och lyxigt, med både lördag och söndag ledigt. Idag har jag inte gjort mycket alls, förutom att gå en sväng till Ica för att handla inför kvällen. Snart ska jag äta äggmacka och sedan dags att dammsuga och diska innan det är dags att fixa med middagen och vänta tills älsklingen kommer hem (längtar så otroligt mycket, fast vi sågs imorse innan hon åkte)!

Istappar vid Klara kyrka

Bilden tog jag vid Klara kyrka på väg hem från Operan igår. Hade önskat att jag tagit med mig min riktiga kamera (bilden är tagen med iPhone), men nackdelen med en bra kamera är ju att de är ganska stora... Måste bli bättre på det hur som helst, basta!
 Hoppas att ni har en bra dag, varän ni är!


Så börjar det!

Melodifestivalcirkusen alltså. Missar kvällens deltävling eftersom det samtidigt är Melodi Grand Prix i Danmark, och eftersom de bara har en tävling så tittar vi på det istället. Får titta på den svenska i efterhand istället.
Men för att kicka igång kaoset så måste vi självklart titta på förra årets vinnare:)



Och även den roliga vinnarintervjun med en totalt chockad Malena!




Let the competition begin!

Nothing else matters...

...med Apocalyptica. Mycket bra!!


6 böcker rikare...

...och 0 kronor fattigare. Bibliotek är bra! Mindre bra är att jag måste skriva en extra examinationsuppgift, utöver de två vi redan hade... Detta eftersom jag missat lite föreläsningar när jag jobbat på Operan. Så löjligt egentligen, här är jag ute och skaffar mig yrkeserfarenhet och missar tre lousy föreläsningar... Då räcker tydligen inte en gruppredovisning och två skriftliga tentor för att visa att jag har lärt mig nåt. Hipp hipp hurra för moi. Å andra sidan har jag ju något att roa mig med imorgon medan älsklings-Stine jobbar, förutom att städa och diska och såna grejer. Lutar åt att jag sover länge, kollar på film och inte får något gjort. Måste få lite eld under baken, är så himla seg just nu. Någon som har tips för att få upp den allmänna motivationen? De mottages med lycka. Tack.

Haha!

To the people in Uganda who want to make being gay punishable by death, I have 2 things to say, and I'm going to let Lilly Allen and Lisa Ekdahl say them for me. (Förresten kan alla som tycker som de ta åt sig. Sådeså!)
So here you go:
Varför kan folk inte bara acceptera varandra för vad de är? Så länge man inte skadar någon kan jag verkligen inte se vad problemet är... Blä!

Blääää

En riktig pissdag idag! Orkar inte skriva något som är värt att bry sig om, men lyssna på den här låten, den är så bra!!

Tekniknolla

Tydligen så publicerades inte (det långa!) inlägget jag skrev igår, så jag publicerade om det (?) nu. Om ni tror att jag blivit hemskt dagvill så är det inte så. Inte än.

Har varit en dag i skolan, med grupparbete och föreläsning om teater i hela landet (dvs en förklädd teaterpolitik-föreläsning...). Västmanlands Läns Teater fick lite uppmärksamhet vilket var kul. Mindre kul att det tydligen går rykten att skälet till att de inte fortsatte spela "Mig äger ingen" (som gick för slutsålda hus hela hösten) är att vissa politiker tyckte att den var "för socialdemokratisk" och därför säger teatern att de inte har råd att spela den i vår också. Sicke noget fjoll (ett danskt uttryck, är inte helt 100 på stavningen...)!! Hemskt irriterande att politiker som inte har ens en liten smula teater i bagaget får ha sådan makt över vad som ska visas. Gaaaaah! Å andra sidan ska det väl sägas att det verkar som om alla politiska läger är i stort sett lika illa på den fronten... Varför får teatrarna inte sätta upp vad de vill, det de tycker passar, det de tycker är kvalitet? Blääää säger jag bara och tackar för idag.

Ny vecka!

Sista fullspäckade veckan på ett tag inleddes med jobb på Operan. Känns fortfarande helt sjukt att jag fick chansen där och det är fortfarande så himla kul!! Är extremt tacksam till Anna och Charlotte på Unga på Operan för att de tänkte på mig när de behövde hjälp:)

Slutet på förra veckan började helt underbart och slutade mindre kul. Vi var på Dieselverkstaden i Nacka/Sickla med "Gustav..." i fredags, eftersom de hade en dansdag där. Publiken bestod av människor från hela Sverige som var där för att se olika dansföreställningar för barn/unga som de sen eventuellt köper in till sin egen verksamhet. Det var ju då första gången som vi hade föreställningen på en riktig scen med stor (och enbart vuxen) publik. Tror det var ca 250 pers... Vi hade tänkt att det skulle gå att göra som vanligt, dvs att jag sitter med bakom skärmarna där Ann och Karin byter om så vi kan ha lite kommunikation när jag ska sätta igång musiken osv. Men det visade sig att det gick inte, ljudet sköttes från ljudbåset längst upp i salongen och enbart därifrån. Gulp! Fick gå upp och kolla och som tur var hade de likadana CD-spelare som finns på Operan, så inget nytt där. Däremot sköttes mic och volym från ett gigantiskt ljudbord med en miljon knappar och reglage. Najs. Och vi hade ingen tid att hinna repa heller innan det var dags. Var minst sagt nervöst, men vi var alla lite nervösa tror jag. Dessutom var det en sådan där härlig nervositet, som när man ska in på planen inför en match. Känslan efteråt var också likadan som med handbollen, extrem lycka, adrenalinrush och sedan total trötthet. Det gick superbra, alla gjorde verkligen sitt bästa och vi satte den:)! Men lyckan efter dagen byttes snabbt till halvt förfrusna tår/händer/näsa och oerhörd irritation på stationen på väg hem på eftermiddagen. Det hade varit strul med alla tåg hela dagen och jag sod och väntade på pendeln i över en timme. Den kom inte. Då gick jag upp och köpte biljett till SJ's tåg, som naturligstiv också var försenat. När tåget väl kom till stationen blev det tjurrusning och jag fick till slut en ståplats vid en dörr. Vid det laget hade min dåliga rygg visat sitt fula tryne och när jag väl kom hem (efter 2,5 timme, tar normalt ca 1 timme) så däckade jag i sängen tills min älskade Stine kom hem.

I lördags jobbade jag på första publikrepet av Singin' in the Rain på Oscars. Det var kul att vara tillbaka efter mer än 2 månader! Upptäckte att vinterjackor är enormt tunga och att de inte gärna hänger kvar på galgen, speciellt inte medan foajén är full av folk... Så idag har jag faktikst (pinsamt nog) antydan av träningsvärk i övre ryggen och skuldrorna... Men nästa vecka ska jag investera i ett gymkort på Friskis, så då blir det träningsvärk på riktigt! Längtar!!


RSS 2.0