Jobb och skola

Är vad denna vecka är full av! Ny kurs i skolan - Teater och dans i världen, och nytt decennium på jobbet (gjorde klart 90-talet idag:D). Har aldrig sett så mycket kurslitteratur som på denna kursen, 22 texter som finns utlagda på skolans nätverk + en halv sida med boktitlar som är obligatoriska, plus en halv sida till med föreslagen referenslitteratur. Så ja... 5-7 texter ska läsas till varje föreläsning. Men det ska nog gå!
 Jobbet är bara kul, som vanligt:) Har börjat gå på gymet i källaren på lunchen, har tänkt mig att hålla det till minst 2 ggr i veckan (eftersom det är olika herr- /dam-tider i omklädningsrummet). Känns otroligt skönt att kunna klara av det innan man kommer hem, då kan man slappna av (eller nja...) bättre på kvällen tycker jag. Blir alldeles för bekväm när jag kommer hem för att orka ge mig ut igen. Men är man hemifrån ca 12 timmar om dygnet så kanske det är ganska naturligt att vilja spendera de övriga 12 hemma i myskläder?


Aprilväder

Det kan man väl utan tveka säga att vi har nu! Idag har det snöat i Uppsala i stort sett hela dagen (verkar det som) och varit snöblandat regn i Stockholm. Dessutom kallt, bara någon plusgrad... Och vi är ju för tusan i slutet av april! Jag vill ha sol, värme och fågelkvitter!!

Annars har det varit en härlig dag, har jobbat mellan 9 och 15, men mellan 12-14 passade jag och några jobbarkompisar på att se genrepet på den nya balettaftonen med Bolero, Les Noces och Våroffer. Fatta att få chansen att göra det, på betald arbetstid! Har jag nämnt att jag älskar mitt jobb:)?? Tyckte att alla tre styckena var otroligt häftiga, men gillade nog Våroffer bäst. Den var så intensiv, inte ett enda andrum kändes det som. Vacker färgskala, vacker koreografi, underbar musik (Stravinskij). Riktigt, riktigt bra!!
  Själva jobbet med databasen går framåt, sakta med säkert. Är nere på spelåret 91/92 just nu, mao har jag snart klarat av ett decennium (bara 9 kvar sen:P)! Och det är fortfarande  himla kul! 

Måste till sist bara tipsa om www.kansloplaneraren.se , Operans nya satsning för att få mer publik! De har bytt ut 100 t-banestationer mot lika många känslor, och kombinerat varje känsla med passande opera- eller balettmusik. Kan vara värt att kolla in, även om man inte vanligtvis lyssnar på klassisk musik;)

Lycka/olycka

Måste bara börja med detta, eftersom jag just läste/hörde om det. På en blogg som jag följer togs det upp att en tonårig tjej som har varit/är (är inte helt säker) väldigt självdestruktiv, men som försöker peppa andra och blogga om hur man kan få upp självförtroendet får så otroligt dumma kommentarer om att "vem är hon att ge råd till andra, hon är ju så ung och har inte upplevt en massa saker" eller att "men jag har skurit mig mer än dig, så jag har haft det mycket värre". 
Verkligen hemska och dumma kommentarer. Det verkar som om allt, lycka/olycka etc, för dessa personer går ut på att "vinna". Att ha det bäst, sämst, att vara mer ledsen än någon annan. På det sättet lär man ju aldrig bli lycklig, på riktigt. Vi hade en intressant diskussion om verklighet och fiktion på en föreläsning idag som jag kom att tänka på nu. Det vi kom fram till var i stora drag att: min verklighet är andras(d.v.s. de jag väljer att berätta min verklighet för) fiktion, eftersom det bara är jag som lever i min verklighet. Lite samma sak här, hur mycket den här starka tjejen skriver om hur hon har mått/mår etc, så kan och ska ingen försöka mäta det, eller jämföra. Det är inte det det handlar om!


Nu till ett något trevligare ämne; nya jobbet! Kan inte förstå att jag har haft sån tur att jag har två sjukt roliga och intressanta jobb på Operan!! Det nya jobbet är på biblioteket/arkivet och innebär att jag ska sitta och föra in info i repetoardatabasen som är under uppbyggnad. Där ska alla produktioner från 1773 till nu läggas in och finnas sökbara (även namn, enskilda föreställningar, yrkesgrupper etc). Det är verkligen jätteintressant och man lär sig mycket under tiden. Dessutom har jag otroligt trevliga arbetskamrater (vilket jag ju iofs har på båda jobben:D), så jag känner mig verkligen supernöjd! 17,5 timmar i veckan ska jag jobba fram till 1 oktober, skönt med extra pengar, god knows att det behövs! Och grädden på moset är självklart resan till Köpenhamn/Helsingborg i helgen (fre-mån)! Så: HURRA för livet:D

Långfredag

Nu är jag snart frisk igen, skönt! Det är otroligt vad vila kan göra med en förkylning. Igår var dessutom min älskling ledig, så då var det verkligen bara att slappa. Fick både mat och muffins lagade till mig, fick nästan lite dåligt samvete... Men härligt var det! Vi hade en riktig Criminal Minds-dag, såg en massa avsnitt från säsong 2, och såklart den nya säsongen som går på kanal 5! Men det avsnittet var riktigt obehagligt, om barn som blev kidnappade. Skrev på Twitter att sådana saker kan få mig att allvarligt överväga att aldrig skaffa barn. Men fick ett väldigt sött meddelande från D i Holland, som skrev att jag har ordet Mommy skrivet över hela mig och att jag självklart kommer skaffa barn. Det gjorde mig glad faktiskt, för hon är ju mamma själv och borde ha ett sjätte sinne för sånt:)

Nu ligger jag återigen och glor på CM, det är ju så jäkla bra! Skönt att bara ta det lugnt, men dagen kunde ha tagit en helt annan riktning om inte SJ överraskat för ett tag sedan. Upptäckte att tåget vi ska åka hem från Hbg med hade blivit inställt, så jag skulle ringa till kundtjänst för att försöka boka om en resa som vi beställt som "ej ombokningsbar". Började med att sitta i telefonkö i nästan 30 min, men när jag väl kom fram var de supertrevliga, fixade en ny resa utan problem och påpekade att det var såklart utan någon extra kostnad. Hurra!! Det är trevligt att för en gångs skull bli positivt överraskad av Statens Järnvägar, det händer ju inte speciellt ofta...

Imorgon åker vi till Tillberga för påskmiddag och (är jag ganska säker på) för att spela Wii med lillasyster.
GLAD PÅSK:)!!

RSS 2.0